ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

На веб-страната на Макаларм, достапна на https://makalarm.mk, еден од главните приоритети е приватноста на нашите посетители. Овој документ известува за типови на информации што се собираат и снимаат од страна на Макаларм. Ако имате дополнителни прашања или ви требаат повеќе информации за нашата Политика за приватност, контактирајте не.

Оваа Политика на приватност се однесува само на нашите активности на интернет и важи за посетителите на нашата веб-страница во однос на информациите што тие ги споделуваат при прелистување на страницата и при директен контакт преку овозможените форми. Оваа политика не се применува за какви било информации собрани офлајн или преку други канали, освен на оваа веб-страница.

СОГЛАСНОСТ

Со користење на нашата веб-страница, вие се согласувате со нашата Политика за приватност и се согласувате со нејзините услови.

ИНФОРМАЦИИ ШТО ГИ СОБИРАМЕ

Личните информации што ви се бара да ги дадете и причините зошто ви е побарано да ги дадете, ќе ви бидат јасни во моментот кога ќе ве замолиме да ги дадете вашите лични информации, односно, овие информации ќе бидат побарани само ако не контактирате директно. Во овој случај, ние може да добиеме дополнителни информации за вас, како што се вашето име, адреса на е-пошта, телефонски број, содржината на пораката и / или прилозите што може да ни ги испратите и сите други информации што можете да изберете да ги дадете.

Исто така, доколку сакате да добиете понуда, ние може да ги побараме вашите информации за контакт, вклучувајќи лично име и презиме, име на компанијата, адреса за контакт, адреса на е-пошта и телефонски број.

КОРИСТЕЊЕ НА СОБРАНИТЕ ИНФОРМАЦИИ

Макаларм ги користи информациите што ги собира за: обезбедување содржини и одржување на веб-страната, подобрување, персонализирање и проширување на веб-страната, анализирање на начините на користење на нашата веб-страна, развивање на нови производи, услуги, одлики и функционалности, за комуникација со вас, директно или преку некој од нашите партнери, вклучително и за услуги на клиентите, со цел да ви се обезбедат информации во врска со веб-страната за маркетинг и промотивни цели, за да ви испратиме е-пошта и за да пронајдеме и спречиме измама.

ДАТОТЕКИ НА ЛОГОВИ

Макаларм следи стандардна процедура на користење датотеки со најавувања. Овие датотеки ги најавуваат посетителите кога ги посетуваат веб-страниците. Сите хостинг компании работат на овој начин и истиот е дел од аналитиката на хостинг услуги. Информациите собрани преку датотеки за најавување вклучуваат адреси на интернет протокол (IP), тип на прелистувач, давател на услуги на интернет (ISP), печат за датум и време, страници за упатување / излез и можеби број на кликнувања. Овие не се поврзани со какви било информации што можат да се идентификуваат лично. Целта на информациите е да се анализираат трендовите, администрирање на страницата, да се следи движењето на корисниците на веб-страницата и да се соберат демографски информации.

КОЛАЧИЊА (COOKIES)

„Kолачиња“ претставуваат мала количина на податоци генерирани од веб-страната, зачувани на вашиот веб-прелистувач. Нивната цел е меморирање на информации за вас, со цел оптимизирање на вашето искуство на интернет.

Како и секоја друга веб-страница, Макаларм користи „колачиња“. Овие колачиња се користат за чување на информации, вклучително на преференциите на посетителите при пребарување на веб-страната до која посетителот пристапил или ја посетил. Информациите се користат за оптимизирање на корисничкото искуство со прилагодување на содржината на нашата веб-страна заснована на видот на прелистувачот на посетителите и / или други информации.

ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ НА РЕКЛАМИРАНИ ПАРТНЕРИ И ДРУГИ ТРЕТИ СТРАНИ

Ве охрабруваме да ја пронајдете Политиката за приватност за сите партнери кои се рекламирани на нашата веб-страна како и други трети страни затоа што Макаларм нема пристап или контрола над колачињата што ги користат партнерите или третите рекламни страни.

Серверите за реклами на трети страни и рекламните мрежи користат технологии како колачиња, JavaScript или ''web-beacons'' кои се користат во нивните соодветни реклами и врски што се појавуваат на веб-страната на Макаларм и кои се испраќаат директно до прелистувачот на корисниците и истите автоматски ја примаат вашата IP адреса. Овие технологии се користат за мерење на ефективноста на нивните рекламни кампањи и / или за персонализирање на содржината за рекламирање што ја гледате на веб-страниците што ги посетувате.

ПОЛИТИКИ ЗА ПРИВАТНОСТ НА ТРЕТИ СТРАНИ

Политиката за приватност на Макаларм не се однесува на други огласи или веб-страни. Ве советуваме да се консултирате со соодветните Политики за приватност на рекламните сервери на трети лица за подетални информации кои можат да ве информираат за нивните практики и упатства за тоа како да се откажете од одредени опции. Исто така, можете да изберете да ги оневозможите колачињата преку индивидуалните опции на прелистувачот кој го користите. Подетални информации за управувањето со колачињата на веб-прелистувачи може да се најдат на соодветните веб-страни на прелистувачите.

ПРАВА ЗА ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИТЕ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД GDPR ДИРЕКТИВАТА

Секој корисник на веб-страната на Макаларм има право на следново:

1. ПРАВО НА ПРИСТАП - Вие имате право да побарате копии од вашите лични податоци кои се зачувани од наша страна.

2. ПРАВО НА ИСПРАВНОСТ - Вие имате право да побарате да ги коригираме сите информации за кои сметате дека се неточни. Вие исто така имате право да побарате да ги комплетираме информациите за кои сметате дека се нецелосни.

3. ПРАВО НА БРИШЕЊЕ - Вие имате право да побарате да ги избришеме вашите лични податоци, под одредени услови.

4. ПРАВО НА ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ОБРАБОТКАТА - Вие имате право да побарате да ја ограничиме обработката на вашите лични податоци, под одредени услови.

5. ПРАВО НА ПРИГОВОР НА ОБРАБОТУВАЊЕ НА ПОДАТОЦИ - Вие имате право да приговарате на нашата обработка на вашите лични податоци, под одредени услови.

6. ПРАВО НА ПРЕНОСЛИВОСТ НА ПОДАТОЦИ - Вие имате право да побарате да ги пренесеме податоците што ги собравме на друга организација или директно до вас, под одредени услови.

Ако поднесете барање за некое од горенаведените права, ние имаме рок од еден месец за да ви одговориме. Доколку сакате да остварите некое од овие права, Ве молиме контактирајте не.

ИНФОРМАЦИИ ЗА ДЕЦА

Наш приоритет е овозможување на заштита за деца додека користат интернет. Ги охрабруваме родителите и старателите да ги набудуваат, да учествуваат во и / или да ја следат и водат нивната активност на интернет.

Макаларм не може свесно да препознае лични информации што ги овозможиле деца под 13-годишна возраст. Доколку сметате дека вашето дете обезбедило ваков вид на информации на нашата веб-страна, ние ве охрабруваме да не контактирате и ние веднаш и ќе ги отстраниме ваквите информации од нашата архива.